Alles duidelijk Basis uitleg

Alles voor de beginnende klant die zelf ook zijn handen wil uitsteken. Op deze pagina vind je een aantal informatieve teksten en gifjes die het hele systeem duidelijk zouden moeten maken.

• Eenvoudig

Binnen enkelen stappen vooruitgang. Geen moeilijke code en alles makkelijk visueel!

• Duidelijk

Alles duidelijk in een simpele taal. Geen moeilijke technische termen maar fatsoenlijk nederlands

• Zelfstandig

Zonder enige hulp kan jij ook elementen in je website aanpassen, zonder extra hulp van mij.

• Beheer

UI is duidelijk en alles heeft een logische plek binnen het systeem. Nu nog even ermee spelen!

• Ontwikkeling

Na een paar uur in het systeem werken ken jij het zo goed als je eigen broekzak.

• Super snel

Kostenloos en moeiteloos alles in je site zelf aanpassen in een mum van tijd.

Om in te loggen op het dashboard heeft u van mij een email gekregen met de gegevens die nodig zijn om in te loggen.

LET OP! De email die ik u stuur is vertrouwelijk en mag niet doorgestuurd worden naar derde partijen.

De standaard url voor het inloggen is:
www.uwdomeinnaam.nl/manager

Zo komt u snel bij het inlogscherm. Vult hier uw gegevens in die u over de mail heeft ontvangen van mij en druk op inloggen.

Wanneer u bent ingelogd ziet u een aantal opties in het linker menu voor u open staan. Al deze opties worden hieronder uitgelegd. U ziet ook direct een header van mij met daarin een aantal handige linkjes als u snel contact wilt opnemen.

In dit dashboard kunt u alles vinden wat u nodig heeft voor uw website. Ziet u niet alle tabjes die u nodig heeft voor het bijwerken van uw website dan moet u contact met mij opnemen.

In het menuitem pagina`s ziet u een overzicht van uw pagina`s die u kunt bewerken, optimaliseren en nieuwe kuny aanmaken.

Wanneer u een pagina aanmaakt kunt u direct een titel aan die specifieke pagina geven en content schrijven, ik raad aan om in plaats van de content te schrijven op de knop Pagina Builder te drukken aangezien je dat naar de visuele builder brengt.

Je kunt er ook voor kiezen om op het overzicht de knop snel bewerken te klikken. Dit geeft een klein menu weer waar je wat overige data snel en makkelijk kan aanpassen.

In het overzicht kunt u ook pagina`s verwijderen, indien u een pagina verwijderd hebt kunt u hem terug vinden in de prullenbak wat bovenaan het overzicht word aangegeven.

Berichten kunnen eenvoudig toegevoegd worden door op het Nieuwe toevoegen knopje te klikken. Wanneer u hierop geklikt heeft word u doorverwezen naar de volgende pagina waar u de titel van uw bericht kunt aanpassen. Hier kunt u ook categorieën maken en tags toevoegen aan uw bericht.

Wanneer u op een pagina zit en u bent ingelogd in het systeem dan kunt u de knop Pagina Builder vinden.

Wanneer u hierop klikt komt u in de visuele builder, als je voor het eerst de builder opent krijgt u een popup voor een rondleiding, als u deze afgaat word alles heel duidelijk!

Deze rondleiding kan je altijd terugvinden onder het menu linksboven en het subitem hulp.

Indien u meer hulp nodig heeft kunt u altijd contact met mij opnemen!

Om de menu`s aan te passen moet u naar het menu item Weergave -> Menu`s.

Wanneer u hier bent ziet u een overzicht van het door mij opgestelde menu. Deze items die in het menu zitten kunt u simpelweg heen en weer slepen om de orde te veranderen. Meer details kunt u zien wanneer u klikt op het item.

U kunt zelf gemakkelijk tekst aanpassen in de Pagina Builder door op de tekst te klikken dat u wilt aanpassen.

Wanneer u hierop klikt opent dit een nieuw schermpje met een aantal opties om de tekst aan te passen. Hier kunt u simpelweg gewoon de tekst die u wilt typen en vormgeven indien nodig.

Een afbeelding aanpassen is eigenlijk hetzelfde als een tekst aanpassen. Simpelweg op de afbeelding klikken en de huidige afbeelding vervangen door degene die u wilt.

Wanneer u op vervangen drukt komt u in de media bibliotheek. Hier kunt u uw afbeelding in slepen of uploaden.

Een link in de tekst maken is makkelijker dan het lijkt, wanneer je in de tekstbewerker zit kan je op het  link icoontje klikken om een link aan te maken.

Vervolgens typt/plakt u de URL van de eindlocatie in of u typt de naam van de pagina (een pagina in uw website) en dan laat de builder u de opties zien welke links er te leggen vallen.

Wanneer u bent ingelogd ziet u recht bovenin de pagina een knop met uw naam, dit is uw profiel link.

Wanneer u eroverheen gaat ziet u een klein menu met daarin Wijzig mijn profiel. Hier kunt u ook uitloggen. Wanneer u op Wijzig mijn profiel klikt komt u uit bij uw profiel. Hier kunt u uw naam, email, taal en meer instellingen veranderen.

Onder het kopje gebruikers kunt u zelf gebruikers aanmaken of registreren. Hier kunt u bijvoorbeeld mensen toevoegen om de website aan te passen of juist abonnees toevoegen zodat ze bij exclusieve berichten kunnen.

Om een gebruiker aan te maken simpelweg op de knop Nieuwe toevoegen klikken en de gegevens invullen.

Pas goed op! Geef nooit toegang aan mensen die u niet vertrouwd en zorg ervoor dat alle gegevens die onderling worden doorgegeven veilig zijn.

Om miscommunicatie te voorkomen heb ik een feedback client. Hier kunt u visueel op uw website een pin-point zetten en een reactie daarbij zetten. Ik krijg dan een melding dat er een aanpassing verricht moet worden en kan dan hier alles doorgeven wat aangepast moet worden. Dit scheelt veel mailwisseling.

Om een pin-point neer te zetten drukt u op de  plus en klikt u waar u de aanpassing verricht wilt hebben.

Dit opent weer een kleine pop-up met daarin een tekstvak waar u uw reactie in kan typen. Typ hier uw aanpassing in en dan verwerk ik deze binnen 3 werkdagen.

Wanneer ik deze aanpassing heb opgelost krijg u vervolgens een email met "Er is een actie opgelost".