Op alles een antwoord Veelgestelde vragen

Natuurlijk heeft iedereen altijd wel vragen, met deze pagina worden de meeste vragen beantwoord.

Hoeveel kost een website of webshop?

Dit is natuurlijk een standaard vraag die iedereen stelt. Er zijn genoeg artikelen hierover al online geschreven en iedereen zegt een ander bedrag, dit komt natuurlijk omdat een website meerdere manier van opbouw heeft. Een simpel template kan goedkoop zijn maar gelimiteerd en maatwerk (wat ik bied) is wat prijziger maar alles is daarmee mogelijk. Op de pagina`s websites en webshops kan je meer informatie vinden over de prijzen en functies binnen mijn websites en webshops, maar al deze prijzen zijn een richtlijn. Deze prijzen variëren natuurlijk puur op jouw behoeftes, dus mocht je een persoonlijke prijs willen vraag dan direct een offerte aan of neem contact met mij op.

Hoelang duurt het voordat een website gemaakt is?

De duurt van het ontwerpen en bouwen van een website of webshop verschilt heel erg aan de behoeftes die binnen de site komen.  

Voor een basis website is dit al snel 4 weken. In deze weken heb je dan al een aantal concepten voor je gekregen en een aantal correctierondes gehad. Dit is al meestal genoeg voor de basis websites. Grotere websites met meer functies en behoeftes lopen al snel op tot 6 weken.

Voor een basis webshop is dit dan weer wat langer, denk aan 8 weken. Dit komt omdat er natuurlijk producten toegevoegd moeten worden en er extra controle rondes moeten zitten op het betaalsysteem en andere invloeden. Grotere webshops met wat meer functies lopen dan al weer snel op naar 10 weken.

Ben ik verplicht om de hosting bij jou te doen

Nee, zeker niet. Maar het maakt wel alles makkelijker voor mij en het geeft jou weer minder stres dan het bij een andere partij te doen. Alles onder 1 dakje zeg ik altijd. Wanneer je de hosting zelf wilt gaan doen kan ik alleen geen garantie bieden of de server die gebruikt word optimaal is voor de website of webshop. Dit kan dus betekenen dat jouw site langere laadtijden kan hebben of dat er problemen ontstaan waarvan ik die niet kan oplossen.

Zijn er nog onvoorziende kosten?

Nee, alles wat jij op de offerte toegestuurd krijgt word uiteindelijk verrekend tenzij anders is afgesproken "zwart op wit". Voor alle andere diensten maak ik nieuwe offertes aan die met een handtekening geaccepteerd moeten worden.

Wat is het onderhoudscontract?

Bij het onderhoudscontract zitten veel extra functies erbij. Dit houd dus in naast het standaard updaten van de WordPress Core of plug-ins en thema`s hou ik ook de beveiliging in de gaten. Het is altijd handig om in de gaten te houden of er verdachten activiteiten plaatsvinden op de site.

Back-ups zijn ook een onderdeel van het onderhoud, gaat er iets stuk of heb je iets verwijderd dat je niet meer kan terug vinden? Met 1 druk op de knop kan ik jouw site terug zetten naar een specifiek tijdstip.

Bij elk onderhoudscontract bied ik altijd extra uren die jij kan opeisen voor wat dan ook. Wil jij dit uur opeisen voor aanpassingen of voor een extra functie? Dan kan dat!

Ook binnen mijn onderhoudspakketten bied ik het opschonen en monitoren van jouw site. Dit houd dus in dat ik alles netjes op een rijtje trek voor jou!

LET OP! Neem jij geen onderhoudscontract maar wil je wel aanpassingen dan kan dat ook. Dan betaal je uiteindelijk wel meer wat dat gaat gewoon op uurtje factuurtje basis. Als je ook geen onderhoudscontract neemt kom je ook in de knoei met licentiecodes, maar geen zorgen! Daar is weer een ander pakket voor.

Meer informatie over onderhoudspakketten kan je vinden op de pagina`s websites en webshops.

Welk content management system gebruik jij?

Bij alle sites die ik momenteel gemaakt heb draai ik WordPress. Dit is het meest simpele en overzichtelijke content management system (CMS) op de markt. WordPress bevat een extreem groot aantal aan koppelingen en uitbreidingen die gewoon voor het hele internet beschikbaar is. Sommige tegen een prijs en sommige zelfs gratis. Zo kan ik mijn websites en webshops ook goedkoper aanbieden dan concurrenten.

Verzorg jij ook online marketing van bestaande websites?

Ja, maar sommige sites zijn te out-dated en slecht in elkaar gezet dat zelfs ik er vrij weinig mee kan, meestal geef ik dan ook direct het advies om een nieuwe te laten bouwen zodat je echt goed gevonden kan worden.

Wat is zoekmachineoptimalisatie?

Zoekmachineoptimalisatie (Engels: search engine optimization of SEO) is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden, trefwoordcombinatie(s) casu quo zoekterm(en). Aangezien een vermelding in die organische resultaten gratis is, vormen deze zoekresultaten een interessant alternatief voor zoekmachineadverteren.

Bron: Wikipedia

Wat is zoekmachinemarketing?

Zoekmachinemarketing, ook wel bekend onder de Engelse term Search Engine Marketing is het specialisme dat webpagina's vindbaar maakt bij zoekdiensten. Dat wil zeggen dat een webpagina op een prominente plaats bij de zoekresultaten van een zoekmachine komen te staan als een zoekmachinegebruiker een voor die webpagina relevante zoekterm intypt. Doordat de webpagina beter gevonden kan worden, verhoogt de effectiviteit van de reclameuiting op internet.

Search Engine Marketing kan worden verdeeld in twee deelgebieden: Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA).

Bron: Wikipedia

Wat is een CMS?

Een content-beheersysteem of contentmanagementsysteem is een softwaretoepassing, meestal een webapplicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op internet kunnen publiceren (contentmanagement). Als afkorting wordt ook wel CMS gebruikt, naar het Engelse content management system (inhoudbeheersysteem). Een functionaliteit van een CMS is dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van sjablonen. Een CMS is vooral van belang voor websites waarvan de inhoud regelmatig aanpassing behoeft, en de inhoud in een vaste lay-out wordt gepresenteerd aan bezoekers. De meeste grote bedrijven gebruiken voor hun website tegenwoordig een CMS. Een bekende variatie op het CMS is bijvoorbeeld de weblog.

Naast bovenstaande betekenis van content management (ook wel web content management) wordt de term ook gebruikt voor de bredere variant, enterprise content management (ECM).

Een webmanager kan voor de invulling van een CMS-website zorgen.

Bron: Wikipedia

Bakje koffie doen? Afspraak maken

Wil je gewoon even praten over hoe ik te werk ga of heb jij een geweldig idee waar je mijn hulp bij nodig hebt? Een bakje koffie kan nooit kwaad.

Bakkie koffie